Visuele overbelasting door het werken aan beeldschermen komt steeds vaker voor. Simpelweg om dat we niet gemaakt zijn om langdurig op een onnatuurlijk tweedimensionaal vlak te kijken. Kleine afwijkingen in oogstand of oogsamenwerking kunnen op den duur grote gevolgen hebben voor de beeldschermwerker. Door het langdurig kijken op een korte afstand ontstaat er een soort verkramping van het visuele systeem. Er ontstaan asthenope klachten, zoals hoofdpijn, nek- en schouderklachten en concentratie stoornissen. Het komt voor dat het systeem zo verkrampt dat aan het eind van de dag op een grotere afstand dubbel wordt gezien. Dit alles kan extreme vermoeidheid veroorzaken en kan leiden tot een visuele burnout. Naast onze Oogbalans behandelingen geven wij ook visueel ergonomische adviezen.
Regelmatig ver weg kijken, micropauzes inlassen, opstaan en bewegen horen bij deze adviezen. Indien gewenst kunnen wij ook de werkplek beoordelen en visueel ergonomische adviezen geven.

Benieuwd of wij u kunnen helpen?  Doe de test en ontdek of wij iets voor u kunnen betekenen.

Overbelasting door PC gebruik

Nena kan zich veel beter concentreren op school, leest als een trein en is over het algemeen veel rustiger. Ik ben blij dat we de stap hebben genomen om te beginnen aan de visuele training, het werkt echt.

Ingrid

Heeft u klachten?

Doe de test

Vul de vragenlijst in en ontdek direct of wij u kunnen helpen.