Syntonics wordt steeds vaker ingezet in onze praktijk. Hoewel een goede wetenschappelijke onderbouwing van Syntonics nog ontbreekt zijn wij de afgelopen jaren onder de indruk geraakt van de effectiviteit van deze behandeling. Syntonics combineert de kennis van het effect van licht op het brein en de kennis van brein plasticiteit. Via de ogen bereiken we met licht het brein, met name het autonome zenuwstelsel. Dit is het zenuwstelsel wat alles regelt wat automatisch in uw lichaam gebeurt. Denk aan hartslag, bloeddruk en ademhaling. Met Syntonics gebruiken wij de kracht van licht van een specifieke golflengte, dit is een kleur. Elke kleur heeft een bepaald effect, zo heeft rood een heel ander effect op het brein als groen. Aan de hand van een onderzoek kunnen wij zien welke kleuren bij uw klachten passen en vaststellen of een Syntonics behandeling voor u zinvol is. Als optometrist richten wij ons vooral op de visuele klachten.

 

Beter slapen, minder vermoeidheid en minder spierklachten

Niet zelden zijn er ook positieve bij effecten zoals beter slapen, minder vermoeidheid en minder spierklachten. Tijdens de behandeling worden uw ervaringen geëvalueerd en via verschillende metingen kunnen wij de effectiviteit meten. Zo doen wij een Functionele gezichtsveld meting (foto) en worden veel visuele reflexen getest. Syntonics wordt vaak gecombineerd en of vervolgt met Optometrische Visuele Training.
Op de site van de College of Syntonic Optometry kunt u er meer over lezen.

Benieuwd of wij u kunnen helpen?  Doe de test en ontdek of wij iets voor u kunnen betekenen.

Optometrische Syntonics Training

Ik heb veel meer energie gekregen, laat zaken niet meer verslonzen, heb weer zin in sociale bezigheden en doe weer helemaal mee. Het gaat lichamelijk en geestelijk zo goed dat er ruimte is voor gezinsuitbreiding en we in mei onze zoon verwachten.

Eefje

Heeft u klachten?

Doe de test

Vul de vragenlijst in en ontdek direct of wij u kunnen helpen.