Lezen en ander schoolwerk is vooral kijken. Als men niet goed kan zien of moeite heeft om de ogen samen te gebruiken kan dit grote gevolgen hebben.
Vaak wordt bij slecht kunnen lezen de diagnose Dyslexie gesteld. Onze ervaring is dat dit vaak gebeurt op basis van symptomen, zoals snel de regel kwijt zijn, letters omdraaien, moeite met spelling en veel moeite met het leestempo. Als ogen niet goed samenwerken ontstaan vaak veel van deze klachten. In onze praktijk stellen wij geen diagnose van Dyslexie en behandelen ook geen dyslexie. Wij behandelen wel kinderen en volwassenen met dyslexie klachten.
Dit geldt ook voor andere gedrag of functionering stoornissen zoals, ADHD, ADD en autisme. Vaak gaat dit in samenwerking met andere beroepen zoals RT, leerkrachten, neuropsychologen, orthopedagogen en reflexintegratie therapeuten. Goed kunnen lezen is vooral goed kunnen kijken. Het ene kind is al vroeger visueel motorisch gerijpt als het andere kind. Vele factoren spelen daar een rol. Erfelijkheid, verloop geboorteproces, sensomotorische ontwikkeling en andere omgevingsfactoren hebben veel raakvlakken met visuele ontwikkeling.

Wat wij wel vaak vaststellen is dat de meeste problemen worden veroorzaakt door het langdurig moeten kijken op een korte afstand.

Benieuwd of wij u kunnen helpen?  Doe de test en ontdek of wij iets voor u kunnen betekenen.

Nena kan zich veel beter concentreren op school, leest als een trein en is over het algemeen veel rustiger. Ik ben blij dat we de stap hebben genomen om te beginnen aan de visuele training, het werkt echt.

Ingrid

Heeft u klachten?

Doe de test

Vul de vragenlijst in en ontdek direct of wij u kunnen helpen.