Als de ogen ogen niet goed samenwerken zijn dit veel gehoorde klachten. Ze worden ook wel asthenope klachten genoemd. Vaak zijn de ogen dan al eerder getest bijvoorbeeld bij oogarts of opticien. De ogen zijn helder en gezond er is geen bril nodig of de eigen bril is nog juist van sterkte. Toch zijn er klachten.
Oogbalans kijkt met andere ogen naar ogen. Wij onderzoeken vooral de dynamiek van het kijkproces. Dus wat doen de ogen in beweging, hoe snel kunnen zij wisselen van kijkafstand, hoe is hun diepte perceptie in verschillende omstandigheden en vooral hoeveel inspanning moeten zij leveren om dit te kunnen doen. Soms is een bril of contactlenzen de juiste oplossing, maar vaker kunnen wij met op maat gemaakte Optometrische Visuele Training voor een vermindering van de klachten zorgen.

Benieuwd of wij u kunnen helpen?  Doe de test en ontdek of wij iets voor u kunnen betekenen.

Hoofdpijn en vermoeide ogen

Nena kan zich veel beter concentreren op school, leest als een trein en is over het algemeen veel rustiger. Ik ben blij dat we de stap hebben genomen om te beginnen aan de visuele training, het werkt echt.

Ingrid

Heeft u klachten?

Doe de test

Vul de vragenlijst in en ontdek direct of wij u kunnen helpen.