In april 2012 ben ik met Nena, mijn dochter van 8, bij oogbalans terecht gekomen via mijn schoonzus. Nena had een lui oog waardoor ze geen diepte kon zien. Ze werd snel moe en kon haar concentratie daardoor moeilijk vasthouden.

We kregen oefeningen mee naar huis die we elke dag, ongeveer een kwartier lang oefenden. Dat was niet altijd makkelijk voor een dame van 8 jaar. Het viel ook niet altijd mee om haar gemotiveerd te houden. Op den duur kreeg ze ook last van hoofdpijn en werd onrustig of druk. Dat was natuurlijk een goed teken omdat haar oogspieren steeds sterker werden. Deze periode van hoofdpijn en onrust duurde ongeveer 2 a 3 weken. Daarna verbeterde ze zich snel.

Nu vele maanden ,en inspanningen, later hebben we samen veel vooruitgang geboekt. Nena kan zich veel beter concentreren op school, leest als een trein en is over het algemeen veel rustiger. Ik ben blij dat we de stap hebben genomen om te beginnen aan de visuele training, het werkt echt.
En dat zonder dat er medicatie of een operatie aan te pas kwam. Nena kijkt nu rechter uit haar ogen en loenst nog heel af en toe, als ze heel erg moe is.

Op dit moment oefen ik samen met Nena nog drie ik in de week om terugval te voorkomen. Nena is er inmiddels aan gewend en vindt het leuk om de samen met haar mama de oefeningen te doen. Daarnaast merkt ze ook zelf dat ze profijt heeft gehad van de training, wat haar stimuleert.

Ingrid, Plaatsnaam

Toon alle ervaringen

 

Benieuwd of wij u kunnen helpen?  Doe de test en ontdek of wij iets voor u kunnen betekenen.