Mijn naam is Sylvia de Groot, ik ben 40 jaar en moeder van drie kinderen. Ik wil graag mijn ervaringen vertellen over het afgelopen half jaar .

In de zomervakantie van 2005 ben ik terwijl ik in het zwembad stond door m’n rug gegaan. Dit was het begin van heel veel ellende. De pijn begon in m’n onderrug, maar breidde zich uit naar m’n hele rug, nek, polsen, enkels, hoofdpijn en duizeligheid.

Ben begonnen met fysiotherapie maar dit had geen resultaat. Ben doorgestuurd naar de reumatoloog, en die constateerde fybriomyalgie. Ik kon en wilde dit niet accepteren en ben verder gaan zoeken. Ben naar manuele therapie gegaan. Daar bleek dat al m’n wervels in m’n nek en rug verschoven waren. Ben daar 5 jaar onder behandeling geweest en ben daar wel een heel eind opgeknapt, maar ik voelde me toch altijd nog vaak moe, duizelig, raar gevoel in m’n gezicht, last van m’n evenwicht, zere nek en rug. Al met al werd ik er zo af en toe behoorlijk moedeloos van.

In mei 2011 ben ik via via terecht gekomen bij Hans van Gemert voor triggerpoint therapie. Hij kijkt niet alleen naar je klachten, maar zoekt ook naar de oorzaak. Ik bleek een beenlengteverschil van 5 centimeter te hebben, waardoor ik dus helemaal scheef stond.  Na een paar testjes zei hij meteen: ik weet al waardoor het komt, het zijn je ogen. Nou, ik kan je zeggen, dat ik daar nog nooit van gehoord had en vrij verbaasd was. Ik wist eigenlijk wel meteen, ja, je hebt gelijk. Ik had ook heel vaak vermoeide ogen, hoofdpijn,  last met autorijden, las nooit een boek en hield niet van drukte of op visite gaan en nog veel meer dingen.

Hans heeft me toen doorgestuurd naar Rob Gevers. Kon daar meteen de andere week terecht en na verschillende testen was duidelijk dat het inderdaad aan m’n ogen lag.

Ben 7 juni 2011 begonnen met de oogtraining bij Christa. De eerste weken had ik vrij veel last van hoofdpijn en draaierigheid. Toch merkte ik al vrij snel dat m’n vermoeidheid als eerste verdween. Lag ik de afgelopen 5 jaar elke dag tussen de middag een paar uur te slapen, nu was ik sinds jaren de hele dag fit.

Naar verloop van tijd merkte ik dat het steeds beter met me ging. Had weer veel meer zin in dingen en zag niet overal meer tegenop. Maar kon me ook weer verheugen op uitjes, etentjes, leuke dingen doen met de kinderen enz.

Het oefenen zelf wordt gewoon een vast ding in je dag, en kost daarom ook weinig moeite. Het is maar een kwartiertje per dag.

Ik ben in ieder geval heel blij dat ik bij Rob en Christa terecht gekomen ben. Mijn leven ziet er een stuk zonniger uit dan een half jaar geleden. De hoofdpijn en duizeligheid zijn verdwenen.  Ik heb weer overal zin in, kan alles weer en heb weer zin om plannen te maken voor de toekomst. Daarbij zijn mijn nek en rugklachten ook een heel eind verminderd.

Het leukste compliment was misschien wel een telefoontje van een tante na de verjaardag bij mijn schoonmoeder. Die belde een dag daarna met de vraag wat er met mij gebeurd was. Ik had niet meer zo’n vermoeide blik  en was zo vrolijk en blij. Deze tante wist niet dat ik bezig was met oogtraining, dus dat was wel een echte opsteker!

Sylvia de Groot, Plaatsnaam

Toon alle ervaringen

 

Benieuwd of wij u kunnen helpen?  Doe de test en ontdek of wij iets voor u kunnen betekenen.