Mijn naam is Eefje, 32 jaar oud. Ik ben in aanraking gekomen met Oogbalans door een informatieavond bij Rob Gevers. Deze informatieavond was voor mij belangrijk vanwege de raakvlakken met mijn beroep (logopedie). Het is erg belangrijk voor een optimale begeleiding van een cliënt om de exacte problematiek te kunnen vaststellen. Wanneer iemand bijvoorbeeld problemen lijkt te hebben bij lezen kan het zomaar kunnen dat er bij de visuele informatieverwerking iets mis gaat. Dan kun je wel blijven trainen, maar de oorzaak wordt dan niet weggenomen. Bij Oogbalans worden de ogen en de visuele informatieverwerking goed onderzocht en kan er gerichte training / visuele ondersteuning worden gegeven.

 

Deze informatieavond bleek een schot in de roos. Zowel voor een aantal cliënten van mij als voor mijzelf. Ik kampte zelf namelijk al enige jaren met diverse onverklaarbare klachten, zoals:

 • Een slecht evenwicht, snel uit balans zijn.
 • Vaak ergens tegenaan stoten, bijv. tegen meubels, muren en personen.
 • Zeer veel moeite met het inschatten van afstanden in het verkeer, wat zelfs gevaarlijke vormen ging aannemen.
 • Moeite met concentreren, met name bij het werken achter de computer en het kijken van televisie.
 • Snel vermoeid, ook geen zin meer in leuke/ sociale dingen.

En later:

 • Regelmatig last (pijn) van één van mijn ogen. De ene keer het linker oog, de andere keer het rechter oog, pijnvrij was ik nauwelijks.
 • Moeite met het scherpstellen van mijn ogen. Het leek net of ik visuele informatie vertraagd binnenkreeg. Ook al zag ik het wel, het duurde dan altijd even voordat ik ook begreep wat ik zag.
 • Het zien van vlekken en sterretjes, terwijl daar toch eigenlijk (dacht ik) geen aanleiding voor was.
 • Vaak schrikreacties doordat ik dacht dat ik iets in mijn richting zag bewegen, terwijl er niks was. Heel vervelend.
 • Oogpijn, hoofdpijn en later migraine, wat steeds frequenter terugkwam.
 • Dubbelzien wanneer ik op mijn zij lag (nooit opgevallen, totdat ik over mijn kijkgedrag ging nadenken).

Uiteindelijk had ik zoveel klachten dat ik in mijn dagelijks leven niet meer optimaal kon functioneren. Hierdoor heb ik zelfs één baan opgezegd, omdat ik het idee had dat ik meer rust nodig had. Ik had bedacht dat het met meer rust vanzelf over zou gaan…

Op een gegeven moment dacht ik echt dat ik een vreselijke ziekte zou hebben, doordat de klachten alleen maar verergerden; motorisch steeds onhandiger, verlies van gevoel (nauwelijks pijn bij per ongeluk stoten/ snijden aan iets scherps), neurotisch als de pest doordat ik van alles schrok en dan ook nog van die heftige hoofdpijnen. Toen ben ik door de medische molen gegaan. Daaruit bleek dat er niks ernstigs met me aan de hand was. Dat was natuurlijk een opluchting, maar wat kon het dan zijn?

Terug naar de informatie avond bij Rob Gevers Optiek. Naast een boeiende informatieve avond bleek het ook een interactieve avond te zijn, waarbij je deel mocht nemen aan diverse workshops. Zo maakte ik kennis met diverse onderzoek,- en behandelmethoden. Ik hield me wat op de vlakte en meldde mezelf niet als vrijwilliger om daadwerkelijk een stuk onderzoek/ behandeling te ondergaan. Ik was al erg moe van de dag en had natuurlijk weer overal last van. Ik was blij dat ik er überhaupt bij kon staan. Maar wat ik niet wist was dat Rob mij al tijdens zijn presentatie had geselecteerd om deel te nemen aan wat onderzoeken. Kennelijk had hij al snel gezien dat er iets niet klopte bij mijn ogen. En hij had gelijk; ik viel werkelijk bij ieder testonderdeel door de mand, ik bakte er helemaal niks van. Mijn ogen waren oververmoeid (kennelijk al te herkennen aan grote pupillen) en konden zich niet meer aanpassen om de verschillende testonderdelen tot een goed einde te kunnen brengen. Dit was zorgelijk.

 

Rob gaf aan dat hier wel degelijk iets aan te doen was en dat ik weer optimaal zou kunnen functioneren!

 

Dat gaf de burger moed!! Uit het vervolgonderzoek van Rob bleek dat mijn ogen totaal niet samenwerkten en dat het ze veel moeite kostte om visuele informatie efficiënt te verwerken. Dit had ik jarenlang kunnen compenseren, maar nu had mijn lijf er genoeg van en waren er inmiddels vele klachten (sluimerend) ontstaan. De oogsterkte was in orde, een bril was dus niet nodig.

Ik ben gestart met de syntonics training. Hierbij keek ik diverse minuten (opbouwend) in een rood of groen licht. Dit was wel pittig en verergerde de klachten in het begin. Maar het was zeker noodzakelijk, om mijn hele visuele systeem te ‘rebooten’/ herstellen. Ik kreeg ook een syntonic-apparaat mee naar huis en trainde iedere dag. Ik hield bij op een evatuatieformulier van Rob hoe het ging en wat mijn ervaringen waren tijdens de syntonic training. Het was fijn om alles bij te houden en te evalueren met Rob. Hij besprak alles en gaf feedback over datgene wat ik had ervaren. Dit was erg interessant.

Daarna startte ik met de visuele training bij Christa Gevers. Christa leerde mij om mijn oogspieren op een juiste manier te trainen. Zodoende werden ze sterker en konden mijn ogen beter blijven samenwerken. Tevens kreeg ik goede ontspanningsoefeningen voor mijn ogen mee en tips om mijn ogen minder (onnodig) te belasten.

Het gaat nu erg goed, de klachten zijn drastisch verminderd en ik kan weer gewoon functioneren. Ik blijf de oefeningen nog dagelijks doen, om terugval te voorkomen. Wat fijn is is dat ik altijd bij Rob en Christa terecht kan wanneer ik vragen heb over mijn ogen of wanneer ik weer last heb van mijn ogen. Ik kan hierdoor ook vol goede moed verder en weet waar ik terecht kan mocht het nodig zijn.

 

Bedankt Rob en Christa!!!

Inmiddels heeft mijn leven een vlucht genomen; ik heb veel meer energie gekregen, laat zaken niet meer verslonzen, heb weer zin in sociale bezigheden en doe weer helemaal mee. Het gaat lichamelijk en geestelijk zo goed dat er ruimte is voor gezinsuitbreiding en we in mei onze zoon verwachten!!!

Voor iedereen met soortgelijke klachten: Blijf er niet mee rondlopen en maak een afspraak bij Rob. Hij kan snel beoordelen of visuele training voor u zin heeft!!! Voor mij was het zeker een eyeopener!!

Toon alle ervaringen

 

Benieuwd of wij u kunnen helpen?  Doe de test en ontdek of wij iets voor u kunnen betekenen.